Ambulanțierii din cadrul SAMU Buiucani au asistat două nașteri la domiciliu

În dimineața zilei de 14 iulie 2024, echipele de asistență medicală urgentă prespitalicească din cadrul SAMU Buiucani au asistat 2 nașteri la domiciliu. Un băiețel și o fetiță au văzut lumina zilei datorită intervenției prompte și asistenței medicale de urgență acordate cu profesionalism, grijă și siguranță.

“Primul caz, la ora 06:05, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 19 ani “Sarcina 38-39 săptămâni. Nașterea a II-a la termen”. Echipa AMU ajunsă la locul solicitării a constatat la parturientă toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului. Nașterea a survenit la domiciliu, astfel că venirea pe lume a nou-născutului a fost un adevărat miracol.

Datorită asistenței medicale calificate acordate la timp de membrii echipei AMU, nașterea a decurs fără complicații, s-a născut un băiețel cu scor Apgar 7-8 puncte. Mama și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la IMSP Institutul Mamei și Copilului, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Membrii echipei SAMU Buiucani:
Felcer – Balaban Liudmila
Infirmier– Bucșanu Tudor
Conducator de autoambulanță – Negru Ion.

Al doilea caz s-a întâmplat la ora 09:49, o parturientă de 25 ani a solicitat asistența medicală urgentă la etapa de prespital pe motivul „Sarcina 39 săptămâni”. Echipa SAMU Buiucani a intervenit la solicitare în 9 minute și a depistat pacienta în baie, în travaliu.

În câteva minute, în prezența echipei AMU s-a născut pe lume o fetiță de aproximativ 3000 gr., scor Apgar 9 puncte. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la IMSP SCM “Gheorghe Paladi”, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Bravo membrilor echipei SAMU Buiucani:
Asistent medical – Cobzac Daniel
Infirmier – Iachim Ion
Conducator de autoambulanță – Mereuță Veaceslav”, este comunicatul CNAMUP.

Total
0
Shares
Total
0
Share