Alexandru Berlinschi, propus de Renato Usatîi pentru funcția de consilier prezidențial responsabil de organizarea alegerilor anticipate

Alexandru Berlinschi a fost propus de Renato Usatîi pentru funcția de consilier prezidențial, responsabil de organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Alexandru Berlinschi are o experiență de 10 ani la Comisia Electorală Centrală, inclusiv în funcția de secretar al acestei instituții. Totodată, Berlinschi a activat timp de 14 ani în domeniul public și are pregătirea profesională necesară pentru a atinge scopurile propuse.

„În toată perioada de activitate am respectat legea, am promovat transparența, drepturile omului și democrația. Am pus umărul la organizarea a două scrutine prezidențiale, trei scrutine parlamentare, trei scrutine de alegeri locale, un referendum republican. Organizarea unui proces electoral este unicul exercițiu național, care implică cel mai mare număr de participanți”, a declarat Berlinschi în cadrul evenimentului de lansare a candidatului Partidului Nostru la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi.

Alexandru Berlinschi a precizat că a ales să facă parte din echipa lui Renato Usatîi, deoarece „este un moment crucial pentru Republica Moldova, un moment în care avem șansa de a alege un viitor mai bun, de a aduce în fruntea țării un lider vizionar, pregătit să asculte și să acționeze în interesul fiecărui cetățean”.

Renato Usatîi a declarat că odată ajuns în funcția de președinte al Republicii Moldova, va dizolva Parlamentul și va organiza alegerile anticipate. În acest context, Alexandru Berlinschi a dat asigurări că scrutinul va fi organizat în strictă conformitate cu legea, transparent și echidistant.

Total
0
Shares
Total
0
Share