Alertă la o bază NATO din Germania: Nivelul de securitate ridicat după o posibilă amenințare

O bază NATO din vestul Germaniei și-a sporit securitatea, ca măsură de precauție, și și-a ridicat gradul de alertă la un nivel care sugerează o posibilă amenințare teroristă sau un act de sabotaj, scrie Biziday.ro

Baza aeriană NATO din orașul german Geilenkirchen, din apropiere de granița de vest a țării, și-a ridicat nivelul de securitate “ca măsură de precauție, pe baza datelor obținute de serviciile de informații, care indică o amenințare potențială”, au transmis reprezentanții bazei joi seara. În aceeași zi, baza a raportat și o tentativă de intrare prin efracție.

Un purtător de cuvânt al unității a detaliat că nivelul de amenințare a fost ridicat la Charlie – a doua cel mai mare grad de alertă. Charlie indică faptul că o acțiune teroristă împotriva NATO este foarte probabilă sau un incident a avut loc deja.

În consecință, baza a dispus evacuarea personalului neesențial ca măsură de precauție, după cum arată un comunicat de pe rețelele de socializare, fără a oferi însă detalii.

Este a doua oară când o bază care adăpostește flota NATO de aeronave AWACS a ridicat nivelul de securitate. Săptămâna trecută, două baze militare, una a forțelor aeriene germane (Köln), iar cealaltă a NATO, au fost închise temporar, în urma unor suspiciuni de contaminare intenționată a apei. În ceea ce privește incidentul de la Köln, armata germană a transmis, astăzi, că rezultatele testelor au arătat că apa nu a fost contaminată.

NATO a avertizat în trecut cu privire la o campanie de activități ostile din partea Rusia, inclusiv acte de sabotaj și atacuri cibernetice.

Total
0
Shares
Total
0
Share