Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat o lege importantă în prezența Prim-ministrului Pavel Filip

intalnire filip porosenco, relatii moldo ucrainene, hidrocentrala de pe nistru, problema transnistreana, rezolvarea problemei transnistrene, razboi din donbas, pavel filip vizita ucraina, pavel filip forum securitate

Prim ministrul Republicii Moldova s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenco.

Cei doi au discutat problemele actuale de pe ordinea de zi ce țin de ambele părți. Atât Pavel Filip cât și Petro Poroșenco au apreciat pozitiv creșterea cu 13% a volumului de comerț dintre cele două state în anul 2017, se spune într-un comunicat de presă emis de către președintele ucrainean.

În cadrul aceleiași întâlniri, oficialii au discutat despre finalizarea negocierilor și semnarea unui acord interguvernamental în privința funcționării complexului de hidrocentrale de pe Nistru.

Un subiect aparte discutat minuțios a fost cu privire la separatism, problemă cu care se confruntă ambele țări. Pe lângă problema transnistreană discutată de cei doi, președintele Ucrainei a mulțumit prim-ministrului Republicii Moldova pentru ajutorul oferit în cazul conflictului din Donbas, anume oferirea unui adăpost temporar și asigurare medicală copiilor din zonele fierbinți.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în prezența prim-ministrului Pavel Filip,  a promulgat astăzi Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Total
0
Shares
Total
0
Share