Primarul Tatiana Cociu anunță compensarea tarifelor la apă pentru locuitorii municipiului Orhei

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a anunțat într-un mesaj public că, în urma ședinței Consiliului Municipal Orhei, a fost aprobată compensarea tarifului la apă pentru toți locuitorii orașului. Decizia a fost luată la inițiativa echipei lui Ilan Șor și a consilierilor din fracțiunea Pentru Orhei, în ciuda abținerii a șase consilieri din partea PAS și susținătorilor acestora.

„Este o măsură importantă, având în vedere majorarea recentă a tarifelor la apă și canalizare anunțată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), și mă bucur foarte mult că am reușit!”, a declarat Tatiana Cociu. Primarul a mulțumit fracțiunii Pentru Orhei pentru sprijinul acordat cetățenilor și a subliniat că administrația locală continuă să își onoreze promisiunile.

Conform deciziei aprobate, fiecare gospodărie din municipiu va primi compensații pentru 6 metri cubi de apă pe lună. Măsura intră în vigoare începând de astăzi, 1 octombrie, și se aplică tuturor locuitorilor orașului Orhei.

Tatiana Cociu a subliniat că stabilirea tarifelor nu este de competența autorităților locale, aceasta fiind o decizie a ANRE, dar administrația locală face eforturi pentru a proteja locuitorii de efectele financiare ale acestor creșteri.

„Ne dorim ca fiecare locuitor din Orhei să aibă acces la utilitățile publice necesare și să nu fie împovărat financiar. Vă mulțumim pentru înțelegere și susținere!”, a adăugat primarul Orheiului.

Decizia vine într-un moment în care majorarea tarifelor la apă și canalizare a stârnit îngrijorări în rândul cetățenilor, iar compensarea oferită de administrația locală este văzută ca o soluție importantă pentru a sprijini locuitorii.

Reamintim că Tatiana Cociu a câștigat alegerile locale din Orhei, învingând detașat candidatul PAS. Guvernarea a încercat, prin instanțe, să anuleze votul cetățenilor, dar nu a reușit.

Total
0
Shares
Total
0
Share