FOTO // Circulația pe podul de la Pelinia a fost redeschisă după finalizarea reparațiilor

Astăzi a fost deschisă circulația pe podul peste râul Răut, de pe drumul național R12 R8-Dondușeni-Drochia-Pelinia-M5 (lângă satul Pelinia).

Podul a fost reconstruit capital și este realizat din grinzi de beton armat instalate pe cele 3 deschideri ale podului, câte 7 grinzi noi pe fiecare deschidere.

La fel, au fost executate lucrări de amenajare a terasamentului și de consolidare a taluzurilor din albia râului, au fost instalate parapetele de siguranță ruriteră și pietonală, și asigurat drenajul apelor pluviale prin intermediul bordurilor.

Podul are o lungime de 55,49 metri, 2 benzi pentru circulația auto, cu o lățime de peste 4 metri pe fiecare sens și sunt prevăzute și trotuare pentru pietoni.

Nicolai Mindra, secretar de stat responsabil de infrastructura rutieră: ”Darea în exploatare a acestui pod contribuie semnificativ la îmbunătățirea circulației în zona de nord a țării. Podul va asigura conectivitatea locuitorilor din raioanele Soroca, Drochia, Dondușeni, Otaci cu centrul Republicii Moldova.”

Total
0
Shares
Total
0
Share