Guvernul a aprobat astăzi crearea Instituției Publice ”Institutul Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară”

Guvernul a aprobat astăzi crearea Instituției Publice ”Institutul Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară”, prin reorganizarea mai multor instituții de profil din subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Noua entitate va fi formată prin fuziunea următoarelor instituții publice: Institutul de Pedologie Agrochimie și Protecție a Solului ”Nicolae Dimo”, Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, Centrul pentru Ameliorarea și Reproducția Animalelor (inclusiv Centrul pentru Cercetarea Resurselor Genetice Acvatice ”ACVAGENRESURS”) și Comisia de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante.

Scopul principal al proiectului este crearea unui centru integrat și eficient care să asigure sustenabilitatea activităților de cercetare, inovare și transfer tehnologic în agricultură și medicină veterinară.

Prin consolidarea acestor instituții, se urmărește o mai bună valorificare a resurselor disponibile și îmbunătățirea capacității de diseminare a rezultatelor cercetărilor către fermieri și alte părți interesate. Noua structură va facilita dezvoltarea cercetării aplicative și transferul de tehnologii inovatoare în agricultură și medicină veterinară, răspunzând astfel cerințelor tot mai complexe ale pieței și provocărilor generate de schimbările climatice și de evoluțiile tehnologice.

Prin crearea Institutului Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară, se urmărește eficientizarea utilizării resurselor alocate, consolidarea infrastructurii de cercetare și creșterea impactului științific al acestuia în dezvoltarea sectorului agricol și veterinar din Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share