Natalia Morari, după discuțiile netransparente de la Președinție: „Fermierii au fost lăsați în voia sorții de actuala guvernare”

Candidatul la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Natalia Morari, a reacționat în urma întâlnirii președintelui Maia Sandu cu fermierii, afirmând că discuțiile nu au adus soluții concrete și au fost desfășurate cu ușile închise, ceea ce, în opinia sa, contravine principiului de transparență promis de guvernare.

„Ne convingem pentru a nu știu câta oară că grijile reale ale cetățenilor nu sunt pe agenda Maiei Sandu și a guvernării sale. Discuțiile de astăzi cu fermierii, pe care Maia Sandu a insistat să le țină cu ușile închise, nu s-au soldat cu nimic. Apropo, ce s-a întâmplat cu transparența?”, a declarat Morari, subliniind lipsa unor măsuri care să vină în sprijinul agricultorilor.

Natalia Morari a evidențiat că fermierii se confruntă cu probleme majore, fiind neglijați de guvernare, care le-a adus doar inflație, scumpiri la combustibili și fertilizanți, dobânzi mari la credite și datorii sufocante. Ea a afirmat că fermierii au fost abandonați și lăsați să lupte singuri cu dificultățile economice: „Astăzi, cred că putem trasa o linie clară: fermierii au fost lăsați în voia sorții de actuala guvernare. Mulți dintre ei se află în prag de faliment. Aceștia sunt neglijați de o guvernare care le-a oferit doar inflație, scumpiri de combustibili și fertilizanți, dobânzi exorbitante la credite și datorii sufocante. În loc să-i sprijine, Maia Sandu și echipa ei de ‘specialiști’ par să fie mai preocupați de propriile campanii de PR decât de salvarea agricultorilor.”

Candidatul la președinție a subliniat că, deși fermierii protestează de mai mulți ani, soluțiile întârzie să apară, iar întâlnirile de astăzi, organizate în plină campanie electorală, nu au oferit nicio rezolvare. „În fiecare an, fermierii protestează, iar ea abia acum, în plină campanie electorală, a găsit timp să stea la discuții cu ei. Dar aceste discuții au fost despre ZERO soluții. Maia Sandu e mult mai preocupată de agenda deplasărilor, spectacolelor publice din bani publici și interviurilor comode.”

Natalia Morari a menționat și alte categorii profesionale afectate de lipsa sprijinului guvernamental, inclusiv transportatorii, lucrătorii din construcții, educatorii și medicii, subliniind că aceștia se confruntă cu dificultăți similare și sunt neglijați de guvernare. „Din păcate, situația este tragică și în alte domenii. Transportatorii, lucrătorii din construcții, educatorii și medicii sunt, de asemenea, nemulțumiți. Guvernarea nu s-a preocupat nici de problemele lor.”

Morari a criticat faptul că guvernul invocă lipsa de resurse financiare pentru a ajuta aceste categorii, dar alocă fonduri semnificative pentru evenimente publice și deplasări externe. „Când vine vorba de bani pentru fermieri, profesori, medici sau pensionari, Maia Sandu ne spune că plăcinta e mică. Dar ați găsit 10 milioane de lei pentru Ziua Independenței și Ziua Limbii. Ați găsit peste 50 milioane de lei pentru referendum, care e despre Dvs și nu despre oameni. Ați găsit 300 milioane anual pentru a le crește salariile miniștrilor și deputaților Dvs. Ați găsit circa 100 milioane de lei pentru summit la Bulboaca. Ați găsit 10 milioane pentru adunare și concert în PMAN în mai 2023. Găsiți bani și timp pentru sute de deplasări în toate colțurile lumii în care permanent mergeți împreună cu miniștrii și deputații Dvs – ei tot nu scapă nicio ocazie să meargă undeva din bani publici.”

În încheiere, Natalia Morari a făcut un apel către Maia Sandu să se întâlnească direct cu cetățenii și să le ofere soluții concrete, subliniind că oamenii au obosit de promisiuni fără acoperire: „Dna Sandu, mergeți în fața oamenilor pe care i-ați mințit, cărora le-ați promis altceva acum patru ani. Discutați cu ei. Iar dacă după 4 ani de putere absolută nu aveți ce să le spuneți, puteți să vă inspirați din soluțiile pe care le propun în programul meu ‘Moldova Nouă’. Oamenii au obosit de vorbe. Ajunge.”

Total
0
Shares
Total
0
Share