Bărbatul care în aprilie curent a omorât un alt bărbat, dându-i foc, în urma unui conflict a fost trimis pe banca acuzaților

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din capitală, învinuit de vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a cauzat decesul victimei.

Conform învinuirii înaintate de către procurorii de la Chișinău, la data de 14 aprilie 2024, pe timp de noapte, învinuitul, în timp ce se afla în ospeție la un bărbat din mun.Chișinău, după consumarea în exces a băuturilor alcoolice, spontan și fără careva motiv a inițiat un conflict cu acesta.

Pe fundalul escaladării conflictului, în scop de răzbunare, în urma unor observații făcute de către partea vătămată învinuitului cu referire la trecutul său criminal și a statutului acestuia în lumea criminală, pe perioada ispășirii pedepsei în penitenciar, dânsul, manifestând o cruzime deosebită, a luat din preajma sa o sticlă cu benzină, pe care a aruncat-o peste corpul victimei și i-a dat foc.

Ulterior, victima a fost preluată de către ambulanță și transportată la IMSP „Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie”, pentru acordarea îngrijirilor medicale. În urma leziunilor suportate, care au fost apreciate drept grave conform raportului de expertiză, la 26 aprilie 2024, victima a decedat.

Învinuitul a pledat nevinovat. Acesta se află în arest preventiv.

Acuzatul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind judecat pentru mai multe infracțiuni, petrecând în locurile de detenție peste 20 de ani.

Urmărirea penală a fost exercitată de organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție Chișinău cu suportul ofițerilor de sector al Sectorului de Poliție Vadul lui Vodă.

Total
0
Shares
Total
0
Share