Doi moldoveni au fost prinși cu acte false la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest au deconspirat două tentative de traversare a frontierei cu acte falsificate. Documentați sunt doi conaționali, iar incidentele au fost consemnate în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, în weekend-ul precedent.

În primul caz, în cadrul unui control detaliat la intrarea în Republica Moldova, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar un cetățean moldo-român, în vârstă de 46 de ani, care s-a prezentat la linia de control în calitate de șofer.

În portmoneul personal al acestuia a fost găsit un certificat de competență profesională, emis aparent de autoritățile din Bulgaria, care, în cadrul verificărilor cu tehnica specială din dotare, prezenta semne rezonabile de falsificare. Bărbatul a declarat că a obținut documentul pe cale legală, negând orice implicare în falsificare.

În al doilea caz, polițiștii de frontieră, acționând în baza analizei de risc, au supus pentru verificări un tânăr în vârstă de 21 de ani, cetățean moldovean, pasager într-un vehicul de ocazie pe ruta Germania – Moldova.

La solicitarea de a prezenta și alte acte de identitate, acesta a prezentat un permis de conducere emis în Republica Moldova, care prezenta, de asemenea, semne clare de falsificare. În cadrul audierilor, tânărul a recunoscut că a obținut documentul în Franța contra sumei de 150 EUR.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele, documentele falsificate fiind ridicate și transmise pentru expertiză criminalistică.

Total
0
Shares
Total
0
Share