Mihai Popșoi a ținut un discurs în fața unei săli aproape goale la ONU

Astăzi, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, a susținut un discurs în fața unei săli aproape goale, în cadrul segmentului plenar al Summit-ului pentru Viitor, desfășurat la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Deși evenimentul ar fi trebuit să atragă un public larg, majoritatea scaunelor au rămas neocupate, ceea ce a ridicat întrebări cu privire la interesul delegațiilor internaționale față de tema abordată.

În intervenția sa, Mihai Popșoi a subliniat necesitatea cooperării și solidarității între state pentru a soluționa problemele globale. Totodată, el a evidențiat importanța digitalizării și implicarea tinerilor la nivel național și internațional, reafirmând angajamentul Republicii Moldova în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

În încheiere, Popșoi a accentuat faptul că Pactul pentru Viitor trebuie să fie un ghid în cooperarea multilaterală, cu scopul de a depăși provocările actuale și de a aduce beneficii tangibile cetățenilor.

În perioada 23-27 septembrie, Popșoi participă la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite și la alte evenimente conexe.

Total
0
Shares
Total
0
Share