Funcționarii publici din Cantemir vor salarii mai mari

„Europa înseamnă libertate!”. De această părere sunt mai mulți locuitori ai raionului Cantemir, care spun că susțin parcursul european al Republicii Moldova și că pe 20 octombrie vor participa la referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE.

Peste 50 de persoane, printre care bibliotecari, reprezentanți ai consiliului raional și primari din raionul Cantemir au participat la un seminar organizat de Asociația pentru Politica Externă (APE). Ei afirmă că își doresc salarii mai mari, produse alimentare mai calitative și mai ieftine în magazine, dar și o infrastructură mai bună în zonele rurale din țară.

Workshopul a fost susținut de trei analiști politici – directorul executiv al APE, Natalia Stercul, directorul Centrului de Informare și Documentare NATO, Ion Tăbârță, și expertul WatchDog Andrei Curăraru. Aceștia au răspuns la întrebările locuitorilor din Cantemir și au discutat despre beneficiile integrării în UE.

Unii participanți la workshop au ținut să menționeze că nu mai au încredere în partidele politice din Moldova și că nu sunt siguri că fondurile europene oferite pentru dezvoltarea țării noastre sunt folosite corect și transparent.

Total
0
Shares
Total
0
Share