Andrei Năstase: „Datoria de stat a Moldovei s-a dublat sub actuala guvernare, țara este pe cale să fie falimentată”

Într-o declarație publică, Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a adus în discuție starea critică a economiei Moldovei și datoria publică în creștere alarmantă.

Năstase a menționat că, la începutul mandatului Maiei Sandu, datoria de stat a Moldovei era de 67,8 miliarde de lei, iar acum, conform legii bugetului pentru 2024, aceasta va ajunge la 125 miliarde de lei. Acest lucru înseamnă o dublare a datoriei de stat în ultimii patru ani. „Azi, fiecare cetățean din Moldova are pe umeri o datorie de 51,6 mii lei, iar pentru fiecare angajat oficial această sumă se ridică la 140 mii lei”, a subliniat Năstase.

El a acuzat guvernarea că nu a reușit să atragă investiții și că a îndatorat țara fără a oferi un viitor mai bun pentru cetățeni. Mai mult, Năstase a criticat faptul că statul a început să se împrumute chiar și de la cetățeni, punând riscurile pe seama acestora.

„Guvernanții nu au fost în stare să dezvolte țara și au eșuat în aducerea diasporei acasă. Suntem prizonierii unei guvernări incompetente, care duce Moldova spre faliment”, a declarat candidatul. De asemenea, Năstase a criticat lipsa de dezbatere pe tema datoriilor publice, susținând că guvernarea se eschivează de la abordarea subiectelor de interes național.

„E timpul să luăm măsuri radicale și să spunem actualei puteri să plece. Ne-ați amanetat viitorul!”, a concluzionat Andrei Năstase, avertizând că țara riscă un colaps economic.

Total
0
Shares
Total
0
Share