Kremlinul solicită candidaților la președinția Statelor Unite, Donald Trump și Kamala Harris, să nu mai folosească numele lui Vladimir Putin în disputele politice

Kremlinul solicită candidaților la președinția Statelor Unite, Donald Trump și Kamala Harris, să nu mai folosească numele lui Vladimir Putin în disputele politice.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat miercuri că președinția rusă este profund nemulțumită de modul în care numele lui Putin a fost menționat în dezbaterea electorală dintre cei doi candidați: fostul președinte Donald Trump, reprezentant al Partidului Republican, și vicepreședinta Kamala Harris, propusă de Partidul Democrat, relatează Reuters, scrie Agerpres.ro

Peskov a declarat jurnaliștilor că utilizarea numelui lui Putin în contextul politic american este ceva ce ”nu ne-a plăcut deloc”.

De asemenea, el a subliniat că Statele Unite manifestă o atitudine ostilă și negativă față de Rusia, exprimând speranța că astfel de referiri la președintele rus vor dispărea din discursul candidaților americani.

Săptămâna trecută, Casa Albă a comunicat că Putin nu ar trebui să se pronunțe asupra alegerilor prezidențiale din SUA. Liderul rus a declarat, aparent în glumă, că o preferă pe Harris în locul lui Trump, menționând chiar faptul că râsul ei este ”molipsitor”.

Total
0
Shares
Total
0
Share