Uniunea Europeană critică adoptarea grăbită a pachetului legislativ privind „valorile familiei și protecția minorilor” în Georgia

Uniunea Europeană a exprimat regretul față de adoptarea în regim accelerat, în a doua lectură, a pachetului legislativ privind „valorile familiei și protecția minorilor” de către Parlamentul Georgiei. Potrivit UE, acest pachet legislativ subminează drepturile fundamentale ale cetățenilor georgieni și riscă să alimenteze stigmatizarea și discriminarea unei părți din populație.

UE și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea față de faptul că legislația, cu implicații majore asupra parcursului de integrare europeană al Georgiei, a fost adoptată fără consultări publice adecvate și fără o analiză amănunțită a conformității sale cu standardele europene și internaționale.

Respectarea și protejarea drepturilor omului reprezintă un aspect central al procesului de extindere a Uniunii Europene, evaluat anual în raportul de extindere al Comisiei Europene. În acest context, UE a făcut apel către autoritățile georgiene să reanalizeze în totalitate acest pachet legislativ.

Combinarea acestor măsuri cu restricțiile asupra societății civile impuse prin Legea privind transparența influenței străine ar putea pune o presiune suplimentară asupra relațiilor dintre UE și Georgia. Uniunea Europeană reamintește că procesul de aderare al Georgiei este în prezent blocat și solicită autorităților să se angajeze din nou pe calea integrării europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share