Republica Moldova va găzdui Campionatul European de Rugby pe plajă

Republica Moldova va găzdui Campionatul European de Rugby pe plajă, care se va desfășura în perioada 31 august – 1 septembrie la Chișinău, în parcul ”La Izvor”, scrie Moldpres.md

La turneu și-au confirmat prezența 14 echipe de elită din șapte țări, care se vor înfrunta pentru a-și demonstra supremația pe terenul de nisip.

Secretarul de stat al Ministerul Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a declarat astăzi la o conferință de presă că evenimentul va reuni cele mai talentate echipe din întreaga Europă.

”Competiția reprezintă oportunitatea de a promova spiritul sportiv și de a pune în valoare frumusețea și ospitalitatea țării noastre. Suntem mândri să fim gazdele acestui eveniment și să demonstram că Republica Moldova poate organiza competiții sportive la nivel înalt, atrăgând atenția întregului continent”, a spus Sergiu Gurin.

Prezent la Chișinău, directorul competiții al Federației Europene de Rugby, Philippe Tuccelli, a salutat organizarea Campionatului European de Rugby pe plajă în țara noastră, menționând că orașul Chișinău va deveni în acest weekend centrul rugby-ului european.

La proba masculină vor participa opt echipe, din țări precum Republica Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria și Cipru. „Deoarece suntem țară gazdă și suntem în raitingul mondial la rugby pe plajă, inclusiv în raitingul european printre primele echipe, am solicitat să avem două echipe masculine participante. Acestea au fost repartizate în grupe diferite”, a explicat Anatolie Curechi, Președintele Federației de Rugby din Republica Moldova.

La proba feminină vor juca echipe din șase țări, inclusiv Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria.

Toate meciurile se vor desfășura pe arena din parcul ”La Izvor”. Intrarea este liberă.

Deschiderea campionatului va avea loc sâmbătă, iar ceremonia de închidere va fi organizată în seara zilei de sâmbătă.

Total
0
Shares
Total
0
Share