Numărul refugiaților ucraineni din Chișinău depășește 32 000

Refugiati ucraineni trec granita in Romania prin vama Siret, in apropierea localitatii Siret, Suceava, vineri 25 februarie 2021. Credit foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Numărul cetățenilor ucraineni care solicită protecție temporară în capitală a crescut, în prezent atingând cifra de 32 810.

Conform datelor Inspectoratul General pentru Migrație, 32 810 ucraineni beneficiază de protecție temporară în capitală, ceea ce reprezintă aproximativ 57% din numărul total la nivel național.

„Creșterea săptămânală medie este de 500 de persoane. Dintre aceștia, 7 883 sunt copii, iar 2 569 sunt cetățeni de peste 60 de ani. La nivel național, numărul total al refugiaților ucraineni sub protecție temporară a ajuns la 57 611”, a menționat viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Primăria municipiului Chișinău face apel către cetățenii ucraineni, care sunt stabiliți în capitală, să-și legalizeze șederea, depunând actele pentru a obține statut de protecție temporară. Statutul protecției temporare le oferă beneficiarilor mai multe drepturi: de a munci; de a beneficia de asistență medicală primară și de urgență; de a avea acces la învățământ.

Total
0
Shares
Total
0
Share