Federația Rusă își deschide granițele pentru străinii care ”împărtăşesc valorile tradiționale rusești”

Russian President Vladimir Putin meets with members of the public of Crimea via a video link in Moscow on March 18, 2021. (Photo by Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP) (Photo by ALEXEY DRUZHININ/SPUTNIK/AFP via Getty Images)

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care Rusia își deschide porțile pentru străinii din Occident care resping valorile liberale și care împărtășesc ”valorile spirituale și morale tradiționale rusești”, relatează The Moscow Times, citat de Digi24.ro

Aceștia vor obține o viză temporară, printr-un proces simplificat, chiar dacă nu vorbesc limba rusă și nu cunosc istoria sau legile țării.

Scopul este „de a permite cetățenilor străini și apatrizilor care și-au exprimat dorința de a se muta și a locui în Rusia dintr-un stat străin (…) motivați de refuzul de a accepta politica acelui stat care impune o ideologie neoliberală distructivă ce contrazice valorile spirituale și morale tradiționale rusești”, se arată în decretul semnat luni de Vladimir Putin.

Străinii care vor dori să se mute în Rusia și care se opun „agendei ideologice neoliberale distructive” din țara lor vor putea solicita „un sprijin umanitar”, iar apoi vor obține un singur permis de rezidență în Rusia, pe o perioadă de trei luni. Vizele vor fi emise începând cu luna septembrie.

Guvernul și Ministerul de externe din Rusia au primit sarcina de a face o listă care să cuprindă toate țările pe care Moscova le consideră că „urmează o agendă neoliberală distructivă”, în termen de 30 de zile.

Noua politică a fost lăudată de cei care răspândesc teorii ale conspirației și de reprezentanții extremei de dreapta de pe glob.

„Acest nou decret dă peste cap agenda sistemului, permițând celor care iubesc libertatea să treacă peste birocrația obișnuită, cum ar fi testele de limbă sau examenele de istorie. Dacă ești gata să respingi politicile nebunești ale țării tale de origine care promovează aceste agende neoliberale distructive, anti-umane, Rusia îți deschide brațele!”, potrivit unei postări pe contul de X al lui Alex Jones, prezentator de extremă dreapta cunoscut pentru promovarea teoriilor conspirației.

Alex Jones, de exemplu, este un conspiraționist american condamnat să plătească aproape un miliard de dolari familiilor victimelor unui masacru din Sandy Hook, din Statele Unite, în urma căruia 20 de copii și șase adulți au murit după ce au fost împușcați într-o școală, potrivit Reuters. Jones, urmărit de 2.7 milioane de oameni pe X, a negat evenimentul.

Total
0
Shares
Total
0
Share