Dronele ucrainene au provocat o explozie la un depozit de petrol în Rusia. Incendiul este vizibil din satelit

Peste 500 de pompieri ruși încearcă de trei zile să stingă un incendiu masiv izbucnit la un depozit de petrol lovit de drone ucrainene în seara zile de sâmbătă spre duminică, scrie Digi24.ro

Conform agenției ruse Tass, preluate de The Moscow Times, Incendiul e vizibil din satelit și apare inclusiv pe site-ul NASA care prezintă imagini satelitare cu zonele afectate de incendii.

Cel puțin 40 de pompier ruși au fost răniți în lupta cu flăcările de la depozitul de petrol din Proletarsk, regiunea Rostov. Dintre aceștia, cinci se află la terapie intensivă. Imagini ale incendiului masiv de lângă Proletarsk au fost deja publicate pe rețelele sociale.

Conform surselor locale, o zonă de 10.000 de metri pătrați – un hectar – e complet cuprinsă de flăcări. Incendiul e vizibil din satelit. Iată cum arată zona depozitului de lângă Proletarsk fotografiată cu o zi în urmă de satelitul Sentinel al Agenției Spațiale Europene.

„Căldura e atât de mare, încât mașinile de pompieri nu se pot apropia (de focar”, a declarat Valerii Gornik, guvernator local. De asemenea, incendiul apare și pe NASA FIRMS – aplicația NASA care prezintă și monitorizează în timp real zonele afectate de incendii.

Incendiul a izbucnit la depozitul de petrol din orașul Proletarsk din regiunea Rostov, în Rusia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui atac ucrainean cu drone, au raportat guvernatorul Vasili Golubev și canalele de știri ruse Telegram.

Regiunea Rostov se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina și este o țintă frecventă a atacurilor cu drone, potrivit autorităților locale. Golubev a precizat că unitățile ruse de apărare aeriană au respins atacul, dar resturi de dronă au lovit un depozit de petrol și au provocat un incendiu.

Proletarsk se află la circa 250 de kilometri de frontiera ucraineană şi la circa 350 de kilometri de zonele de luptă aflate în mâinile Kievului pe linia frontului de est din Ucraina. Forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone și acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării de petrol și instalații industriale.

Total
0
Shares
Total
0
Share