Măsură drastică în Italia: Taxele pe veniturile străinilor se dublează

Italia a decis dublarea taxelor pe veniturile din străinătate ale străinilor cu bani care au venit în ţară ca să scape de taxele mari de acasă, scrie Financial Times, citat de Bani.md

Cabinetul premierului Giorgia Meloni a aprobat miercuri dublarea impozitului anual pe veniturile realizate în afara ţării de la 100 000 la 200 000 de euro.

Guvernul speră că această măsură va contribui, de asemenea, la creşterea veniturilor fiscale şi la reducerea deficitului bugetar uriaş, pentru a calma Bruxelles-ul cu privire la finanţele publice ale Italiei.

Decizia vine în contextul în care Roma se luptă să facă faţă deficitului bugetar, care a atins 7,4% din PIB anul trecut – cu mult peste pragul maxim admis de 3% din PIB.

UE a estimat că deficitul bugetar al Italiei pentru 2024 va fi de 4,4% din PIB, în continuare cu mult peste limită, ceea ce a determinat Bruxelles-ul să demareze în iulie procedurile excesive, care impun Romei să prezinte un plan de ajustare fiscală pe termen mediu până la sfârşitul lunii septembrie.

Ministrul de finanţe Giancarlo Giorgetti, nu a precizat imediat ce venituri suplimentare se aşteaptă să genereze majorarea taxei.

În ultimii câţiva ani, Italia – considerată de obicei o ţară cu taxe mari- a devenit o nouă destinaţie populară pentru super-bogaţi, datorită stimulentelor fiscale generoase iniţiate în 2016 într-un efort de a inversa exodul de creiere pe termen lung din ţară.

Total
0
Shares
Total
0
Share