Federația Rusă a recunoscut că Vadim Krasikov, asasinul eliberat de Germania în cadrul unui schimb de deținuți, este agent FSB

Vadim Krasikov, care a fost eliberat de Germania în cadrul unui mare schimb de prizonieri, lucrează pentru FSB, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, deși Federația Rusă negase anterior acest fapt, scrie Realitatea.md

Peskov a făcut această declarație în cadrul unui briefing vineri, fiind citat de agenția rusă de presă Interfax. Potrivit acestuia, Krasikov a servit în unitatea specială Alfa a FSB, alături de membri ai echipei de securitate a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

”Krasikov este un angajat al Serviciului Federal de Securitate. El a servit în Alfa împreună cu mai mulți membri ai echipei de securitate a președintelui. Bineînțeles, ei s-au salutat ieri când s-au văzut”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

La sfârșitul anului 2021, Krasikov a fost condamnat la închisoare pe viață în Germania pentru împușcarea unui luptător cecen în august 2019, la Berlin. Curtea germană a constatat că acesta a comis crima la comanda autorităților statului rus.

Când Krasikov a ajuns la Moscova după eliberarea sa, șeful Kremlinului, Putin, l-a întâmpinat la aeroport cu o strângere de mână.

Krasikov a fost eliberat la 1 august ca parte a unui schimb istoric de prizonieri între Rusia și Statele Unite, precum și Germania și alte trei țări NATO.

Total
0
Shares
Total
0
Share