VIDEO // Doi polițiști din Ialoveni au fost reținuți de SPIA și PCCOCS pentru trafic de influență

Ofițerii SPIA și procurorii PCCOCS anunță reținerea a doi polițiști din Ialoveni, după ce unul din ei ar fi primit 2000 euro de la o persoană, pentru ca „să o ajute” în privința soluționării unei plângeri pe numele acesteia.

Mai exact, persoana pe care cei doi prezumtiv se oferiseră „să o ajute” a fost reclamată pentru că ar fi sustras de la cineva prin înșelăciune suma de 40000 lei. Totuși, aceasta pretindea că doar împrumutase banii și nu intenționa să evite întoarcerea lor.

Urmare a măsurilor speciale de investigații, unul din cei doi polițiști prezumtiv ofertanți a fost reținut cu sprijinul angajaților Brigada de Poliție cu Destinație Specială ,,Fulger”” chiar în momentul în care primea suma de 2000 euro. Banii, însă, erau transmiși sub controlul ofițerilor SPIA, sub conducerea procurorilor PCCOCS, fapt care a scutit persoana reclamată de răspundere penală pentru transmiterea acestei sume polițistului.

Totodată, SPIA îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Total
0
Shares
Total
0
Share