Un fost procuror al Procuraturii Anticorupție care nu a promovat Vetting-ul, urmează să fie demis

Vlad Plahotniuc, Arest, Procuratura anticorupție, Avere, sechestru, unde-i Vlad plahotniuc

Irina Toncoglaz, procurorul delegată anterior la Procuratura Anticorupție, care nu a promovat evaluarea externă, urmează să fie eliberată din funcție. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat joi, 1 iulie, raportul Comisiei de evaluare a evaluare a procurorilor privind nepromovarea evaluării din motivul neprezentării declarațiilor și a chestionarului privind integritatea etică.

Astfel, CSP va propune procurorului general Ion Munteanu eliberarea din funcție a Irinei Toncoglaz, procurorul în Procuratura raionului Nisporeni. Aceasta urmează să fie privată de dreptul de a ocupa funcția de procuror și alte funcții de demnitate publică timp de 5 ani. Totodată, nu va avea dreptul la indemnizația unică de concediere.

Contactată de ZdG, Irina Toncoglaz a spus că va contesta decizia CSP, susținând că ar fi fost încălcată procedură, iar hotărârea ar fi fost luată înainte de ședință.

„Eu nu m-am eschivat de la procedura de vetting. Aflându-mă în concediu de îngrijire a copilului, am plecat cu familia peste hotarele țării. Nu am fost notificată, în modul prevăzut de lege, nu cunoșteam despre acest fapt. Doar telefonic am fost periodic sunată și, nici nu știu cuvântul potrivit, terorizată, dar e un exces acest cuvânt, pentru a confirma primirea notificării. Le-am explicat în repetate rânduri că nu am primit și nu pot confirma”, a susținut Toncoglaz.

În ședința de joi, CSP urma să audieze poziția Comisiei de evaluare a procurorilor, dar aceasta nu a fost prezentată.

Toncoglaz a sublinat, în ședința Consiliului, că se află în concediu pentru îngrijirea copilului și că „se admite o ingerință întru-un drept legal al său”.

Total
0
Shares
Total
0
Share