Volodimir Zelenski dorește ca și Rusia să participe la următorul summit de pace

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat mass-mediei franceze că Rusia ar trebui să participe la cel de-al doilea summit privind reglementarea păcii în Ucraina, deoarece majoritatea țărilor lumii sunt în favoarea acestuia, scrie BBC. Rusia nu a fost invitată la primul summit mondial pentru pace, care a avut loc în Elveția. Reprezentanții Kremlinului au declarat că evenimentul nu a fost capabil să aducă pacea, deoarece participanții săi nu au discutat cererile Rusiei.

Ucraina și-a propus propriul plan de pace în cadrul summitului, care include, printre altele, retragerea trupelor ruse din toate teritoriile ocupate, pedepsirea criminalilor de război și plata de despăgubiri. Liderii ruși, la rândul lor, au precizat că luptele nu vor înceta până când Ucraina nu va retrage trupele din regiunile pe care Kremlinul le-a revendicat ca fiind ale sale.

„Cea mai mare parte a lumii spune astăzi că Rusia trebuie să fie reprezentată la al doilea summit, altfel acesta nu va aduce rezultate reale”, a declarat Zelenski pentru presa franceză. „Din moment ce întreaga lume îi dorește la masă, nu ne putem opune”, a precizat liderul de la Kiev.

Zelenski a acordat acest interviu jurnaliștilor francezi în timpul unei vizite recente în vestul Ucrainei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share