”Sunt nemulțumiți de condiții”. Satul Olimpic rămâne fără sportivi

Tot mai mulți sportivi părăsesc satul olimpic, mulți dintre ei plecând încă din weekend din locurile pregătite special de organizatori pentru ei. Coco Gauff a dezvăluit recent că este singura sportivă din SUA rămasă în satul olimpic, explicând de ce au plecat conaționalii ei și ce a făcut-o pe ea să rămână.

Încă din primele zile ale Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Satul Olimpic a fost părăsit de un număr important de sportivi, care au ales să se cazeze în alte locuri, nemulțumiți de condiții.

Coco Gauff a dezvăluit recent că ea este ultima reprezentantă a Statelor Unite ale Americii care a mai rămas în Sat. Tenismena a vorbit despre ce a făcut-o pe ea să nu plece, dar a recunoscut și că îi înțelege pe conaționalii săi care au ales să meargă la hoteluri din oraș.

“Sunt singura cu adevărat rămasă în sat. La început aveam de gând să mă mut, iar apoi, când am continuat să mă întâlnesc cu toți acești sportivi minunați care stăteau în sat, m-am gândit. Apoi Rafa Nadal a rămas și el în sat, așa că am spus că, dacă el poate, pot face și eu asta. Dar înțeleg de ce au plecat colegii mei”, a declarat Coco Gauff.

Satul Olimpic le oferă sportivilor oportunitatea de a se întâlni și de a comunica, de a face schimb de experiență cu reprezentanți ai altor discipline. Conform presei americane, însă, nu este locul potrivit pentru cei care au o rutină și un program strict de pregătire.

Astfel, mulți dintre ei au ales să meargă să se cazeze în hoteluri, unde să se poată odihni și să-și respecte programul. Mai mult, jurnaliștii de la ESPN au anunțat că unii preferă să părăsească Satul Olimpic și din cauza condițiilor.

Organizatorii JO de la Paris 2024 s-au concentrat asupra respectării mediului și le-au pus la dispoziție sportivilor paturi din carton 100% reciclabil, camere cu sistem de răcire geotermală și mâncare din ingrediente locale.

În timp ce unii se bucură de această experiență, alții au dezvăluit că nu se pot odihni și au ales să plece, concentrându-se mai ales pe ceea ce au de făcut în competiție și mai puțin pe socializarea de la Jocurile Olimpice.

Jucătoarea australiană de polo, Matilda Kearns, a dezvăluit încă de la începutul acestei săptămâni că a avut nevoie de masaje pentru “a remedia daunele” de la dormitul pe saltele din Satul Olimpic.

În același timp, americanii s-au plâns de lipsa aerului condiționat, iar alți sportivi s-au plâns și de mâncare, semnalând că preparatele nu au suficiente proteine sau că sunt de calitate slabă.

Total
0
Shares
Total
0
Share