PNM: Guvernarea PAS eșuează în protejarea Republicii Moldova de propaganda rusă

Partidul Național Moldovenesc (PNM) își exprimă profunda îngrijorare și dezamăgire față de ineficiența și mimarea luptei împotriva propagandei ruse, anunțată de către actuala guvernare. În pofida angajamentelor și măsurilor declarate de autorități pentru combaterea dezinformării și manipulării străine, realitatea din teren ne demonstrează contrariul.

“Recent, cel mai mare jucător de pe piața de telecomunicații din Republica Moldova, compania Starnet a adăugat în grila sa de programe zece noi posturi de televiziune, majoritatea fondate de holdingul Gazprom Media din Rusia, afiliat puterii de la Kremlin. Investigațiile realizate de jurnaliști relevă că aceste posturi difuzează în principal filme, seriale și emisiuni de producție rusească, prezentate de vedete care susțin deschis invazia Ucrainei.

Printre conducătorii grupului media se numără și Tina Kandelaki, director al diviziei de divertisment, cunoscută pentru susținerea sa aprigă a invaziei ruse în Ucraina. Aceasta este dată în căutare de autoritățile de la Kiev pentru “încurajarea războiului”. Posturi precum THT, TV3 și СТС, disponibile în grila companiei, sunt legate de interesele economice și politice ale Federației Ruse.

În 2023, Republica Moldova a aprobat o nouă Strategie de Securitate Națională, care identifică politica agresivă a Federației Ruse ca principala amenințare pentru statul nostru. În același an a fost creat Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, menit să asigure securitatea spațiului informațional.

În fața acestor evidențe, Partidul Național Moldovenesc cere guvernării PAS să ia măsuri concrete și eficiente pentru a opri infiltrarea și răspândirea propagandei ruse în Republica Moldova. Este imperativ să protejăm spațiul informațional de influențele externe nocive și să consolidăm securitatea națională”, mai scris PNM în comunicatul de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share