Secretarul de Stat Sergiu Gurin a participat la forumul ministerial cu genericul ”Schimbă regulile jocului” de la Paris

Secretarul de Stat Sergiu Gurin a participat la forumul ministerial cu genericul „Schimbă regulile jocului” de la Paris din cadrul Conferinței Globale Ministeriale organizată de UNESCO în perioada 23-24 iulie, alături de reprezentanți notorii din domeniul sportului și educației din mai multe state ale lumii. Discuțiile au vizat teme precum egalitatea de șanse în sport, incluziunea persoanelor cu dizabilități, dar și a celor din familii vulnerabile și impactul pozitiv al sportului social în comunități.

Prezentă la eveniment, Gabriela Ramos, asistentă director-general pentru științe sociale și umane UNESCO, a solicitat statelor membre UNESCO să acorde o prioritate crescută educației fizice și să recunoască beneficiile sale asupra sănătății.

”Educația fizică este o investiție utilă – nu numai că îmbunătățește sănătatea elevilor, ci și performanța academică și dezvoltarea personală. Cu toate acestea, sportul este încă adesea tratat ca un subiect nesemnificativ. UNESCO face apel la cele 194 de state membre ale sale să-l transforme într-un subiect prioritar și să îi aloce timpul, resursele umane și bugetul necesar.”

”Educația fizică este o investiție esențială în sănătate și în viitorul nostru comun. Prin politicile și prin angajamentul nostru colectiv ne străduim să transformăm educația fizică într-un pilon al incluziunii sociale și al creșterii personale”, a menționat Audrey Azoulay Director general UNESCO.

De asemenea, a fost abordată problema violenței împotriva femeilor și fetelor în sport. Vorbitorii au evidențiat necesitatea unui mediu sportiv sigur și egal pentru toți participanții, subliniind provocările și lacunele normative ce necesită atenție urgentă din partea statelor membre.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris de către UNESCO și are drept scop identificarea angajamentelor statelor membre pentru a consolidarea impactului social al sportului.

Total
0
Shares
Total
0
Share