FOTO // Polițiștii de frontieră au descoperit documente false în bagajele a doi moldoveni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, polițiștii de frontieră au depistat două documente românești și trei vize israeliene cu indici de falsificare.

Cercetați sunt doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Incidentele au fost consemnate în ultimele 48 de ore.

În primul caz, o conațională în vârstă de 56 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la ieșirea din Republica Moldova.

În cadrul controlului pașaportului, polițiștii de frontieră au descoperit trei vize israeliene, cu suspecție de falsificare.

După verificarea acestora cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost constatate semne evidente de falsificare.

Persoana a declarat că a lucrat anterior în Israel și că a obținut vizele prin intermediul firmei care a angajat-o, dar despre faptul că acestea sunt falsificate nu cunoștea.

În cel de al doilea caz este vizat un tânăr moldovean de 24 de ani, care de asemenea s-a prezentat pe direcția de ieșire din țară în calitate de pasager pe ruta Moldova – Polonia. Fiind supus controlului de nivel doi, în portmoneul personal s-a depistat o carte de identitate și un permis de conducere pretins a fie emise de autoritățile române. Urmare a verificărilor speciale au fost depistați indici de falsificare.

Ulterior, în cadrul audierilor persoana a declarat că își perfectase aceste acte prin intermediul rețelelor sociale, plătind 175 de euro pentru permis și 300 de euro pentru cartea de identitate.

Conform procedurilor, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF.Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share