Dorin Recean, după victoria judocanilor moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris: ”Este necesar să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare pentru sportivii moldoveni, Denis Vieru și Adil Osmanov care au reușit să obțină două medalii de bronz în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, la proba judo.

Recean a declarat la începutul ședinței că ”este necesar să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul și performanța”.

”Să ne bucurăm pentru performanța sportivilor noștri, în mod special a judocanilor Denis Vieru și Adil Osmanov, care deja ne-au adus două medalii de bronz. Este o performanță extraordinară pentru echipa de judocani. Trebuie să celebrăm și participarea celorlalți sportivi, să le dorim succes. Vor fi acordate acele premii aprobate anterior de 3 milioane de lei, 2,6 milioane și 2 milioane, pentru performanță sportivă. Să avem grijă evident și de antrenori și de cei care pregătesc echipele. Felicitări părinților și antrenorilor pentru aceste performanțe extraordinare. Să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul și performanța. Acest lucru este important pentru ca să creștem mândria națională și sunt proiecte frumoase care să ne asigure coeziunea socială. Încă o dată felicitări sportivilor, familiilor lor, antrenorilor și echipelor de pregătire”, a spus Dorin Recean.

Amintim că judocanul Denis Vieru a obținut duminică, 28 iulie, prima medalie, bronz, pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Cea de-a doua medalie, la fel de bronz, a fost cucerită, luni, 30 iulie 2024, de judocanul Adil Osmanov.

Astfel că ambii sportivi urmează să primească premiul de stat în valoare de 2 000 000 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share