VIDEO // „Platforma Moldova” constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor şi presiunilor: ”Dna Sandu, chiar vă e frică să nu pierdeți în fața mea?”

„Platforma Moldova” constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor şi presiunilor în adresa fondatorului şi preşedintelui organizaţiei, Irina Vlah, odată cu anunţarea intenţiei de a participa în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din data de 20 octombrie 2024. Despre aceasta se vorbește într-o declarație a asociației.

În document se spune că, Irina Vlah a prezentat deja, în cadrul unei recente conferinţe de presă, informaţii şi dovezi concrete privind filarea la care este supusă, precum şi presiunile ce se exercită asupra persoanelor cu care contactează.

„Dincolo de aceste dovezi, avem mai multe informaţii din surse demne de încredere că guvernarea a pus în aplicare un plan secret scopul căruia este de a bloca participarea Irinei Vlah la alegeri. Potrivit acestui plan, la prima etapă, se va încerca refuzul înregistrării Irinei Vlah în cursă, sub pretexte inventate, iar diverse structuri relevante ale statului deja au primit indicaţiile concrete ce şi cum trebuie să facă pentru a pregăti terenul în acest sens. Totodată, în paralel se lucrează şi la planul de rezervă – în cazul în care nu se va reuşi blocarea Irinei Vlah la etapa înregistrării în cursa pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, dumneaei urmează să fie exclusă din alegeri pe ultima sută de metri, iarăşi sub pretexte inventate. La moment, serviciile speciale, în comun cu unele instituţii media controlate de putere, au misiunea să pregătească terenul pentru acest plan de rezervă. Astfel, practic la fiecare întâlnire a Irinei Vlah cu oamenii din raioane, colaboratorii serviciilor speciale fac poze, pe care le transmit cu comentariile de rigoare jurnaliştilor vânduţi guvernării. Scopul acestora este să promoveze ideea că Irina Vlah ar fi fie candidatul Kremlinului, fie candidatul lui Şor, fie că are legături suspecte cu nu ştiu cine etc. Evident toate aceste aşa-zise materiale de presă sunt minciuni, iar scopul lor real este ca ulterior, dacă vor reuşi aceste asocieri, ele să fie utilizate ca pretinse dovezi pentru excluderea Irinei Vlah din alegeri”, spun autorii.

Autorii „Platforma Moldova” conbsideră că toate aceste scenarii murdare pornesc de la frica absolut justificată a guvernării că Irina Vlah o va învinge pe Maia Sandu în lupta pentru funcţia de Preşedinte. Într-adevăr, toate sondajele de opinie arată că Irina Vlah este bine poziţionată şi are şanse reale în alegerile prezidenţiale. Mai mult ca atât, diverse simulări şi modelări arată că Irina Vlah este candidatul care o poate învinge pe Maia Sandu în turul doi. Însă, dincolo de frica pe care o are guvernarea, considerăm că trebuie să existe o minimă corectitudine, ca alegerile prezidenţiale măcar de departe să pară democratice şi corecte.

„Facem apel către colaboratorii organelor speciale să-şi amintească că ei sunt ofiţeri, că trebuie să dea dovadă de demnitate şi corectitudine, dar nu să execute orbeşte ordinele ilegale ale regimului. Facem apel către instituţiile cu putere de decizie în contextul alegerilor prezidenţiale să nu uite de răspunderea pe care vor trebui să o poarte în cazul unor eventuale hotărâri abuzive şi care vor reieşi strict din interesul guvernării. Facem apel către jurnaliştii care acceptă să fie atraşi în jocuri politice murdare să-şi revadă comportamentul şi să înţeleagă că guvernările vin şi pleacă, iar demnitatea şi profesionalismul, odată ce le-ai vândut, nu mai pot fi restabilite. De asemenea, anunţăm şi pe această cale că vom informa instituţiile internaţionale şi puţinii observatori naţionali care au mai rămas credibili, despre abuzurile ce se comit în raport cu Irina Vlah şi despre intenţia de a bloca participarea dumneaei în alegerile prezidenţiale”, se mai spune în declarație.

Total
0
Shares
Total
0
Share