VIDEO // Maia Sandu și Igor Grosu, pasibili de răspundere penală? Natalia Morari este gata să depună o plângere la Procuratura Generală

Natalia Morari, candidat anunțat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, a lansat o declarație controversată în care solicită redeschiderea unui caz penal de delapidare a fondurilor publice la Ministerul Educației, din perioada în care Maia Sandu și Igor Grosu erau în funcții de conducere.

Ieri, Morari a adus în atenția publicului declarațiile fostului procuror al Capitalei, Ivan Diacov, care susține că a închis un caz penal legat de achiziționarea camerelor video în mod abuziv, sub presiunea unor persoane influente. „Ivan Diacov a făcut un autodenunț public și a recunoscut că, în calitate de procuror al Chișinăului, a închis un caz de delapidare a fondurilor publice în care erau implicați Maia Sandu și Igor Grosu”, a declarat Morari.

Morari a criticat dur Procuratura Anticorupție pentru ignorarea acestei declarații și a solicitat redeschiderea de urgență a cazului. „Dacă în aceste noi circumstanțe nu va fi repornită cauza penală, putem uita de lupta împotriva corupției în Moldova”, a avertizat ea.

Candidatul prezidențial a anunțat, de asemenea, că a pregătit o plângere oficială pe numele procurorului general, Ion Munteanu, solicitând inițierea unei noi anchete penale pentru amestec în justiție și delapidare a fondurilor publice. „Dacă până miercuri procuratura nu va iniția cauza, voi semna plângerea și o voi depune personal la procuratură”, a afirmat Morari.

Nu în ultimul rând, Morari a amintit declarația lui Gabriel Călin, care a afirmat că Maia Sandu a fost protejată inclusiv de către Vlad Plahotniuc.

În finalul declarației sale, Natalia Morari a făcut apel la toți candidații la funcția de președinte să se alăture demersului său și să semneze plângerea pentru a demonstra că susțin transparența și lupta împotriva corupției. „Procuratura trebuie să înțeleagă că toți jucătorii politici, cu excepția protectorilor lor, cer această investigație”, a concluzionat Morari.

Total
0
Shares
Total
0
Share