Doi bărbați au fost condamnați pentru obținerea ilegală a unui certificat medical

Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar altul a fost amendat cu 150 000 de lei, după ce aceștia au obținut ilegal un certificat medical. Cauzele penale au fost pornite de către Centrul Național Anticorupție în anul 2021.

Potrivit Procuraturii, indivizii au încercat să obțină ilegal certificatul medical de la IMSP Dispensarul Municipal Dermatovenerologic Chișinău. Aceștia au oferit bani unor intermediari care au spus că pot influența deciziile comisiei de examinare medicală. În cele din urmă, certificatul medical a fost obținut.

Astfel, la data de 11 iulie, instanța l-a condamnat pe unul dintre ei, învinuit de trafic de influență, la doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de probațiune de un an, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1 000 lei.

În privința lui, urmărire penală a durat 11 luni, iar judecarea cauzei – aproape doi ani, fiind admisă cererea inculpatului de examinare a cauzei în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

La 16 iulie, a fost pronunțată sentința și pentru cel de-al doilea bărbat, de asemenea învinuit de trafic de influență. Acesta a fost amendat cu 150 000 de lei. În cazul acestuia, urmărirea penală a durat în jur de un an, iar judecarea cauzei aproximativ doi ani. Acesta nu și-a recunoscut vina, iar procedura de examinare a fost una generală.

Total
0
Shares
Total
0
Share