FOTO // 44 de ani de la moartea marelui poet: Partidul Nostru a onorat memoria lui Vladimir Vîsoțki la Bălți

Consilierii municipali ai Partidului Nostru din Bălți și simpatizanții formațiunii au onorat memoria lui Vladimir Vîsoțki, se arată în comunicatul formațiunii.

Astăzi, 25 iulie 2024, se împlinesc 44 de ani de la moartea poetului, compozitorului, artistului.

Cu această ocazie, reprezentanții echipei Partidului Nostru au participat la o ceremonie solemnă de depunere de flori la complexul arhitectural ridicat în cinstea lui Vladimir Vîsoțki în centrul orașului Bălți.

La complexul arhitectural au fost interpretate poezii și cântece ale acestuia, ceea ce demonstrează că interesul pentru opera lui Vîsoțki este viu și astăzi, creativitatea sa continuă să trăiască și să bucure admiratorii talentului său.

Monumentul poetului din Bălți a fost ridicat cu sprijinul financiar al lui Renato Usatîi. Arhitectul acestei opere de artă a fost Moisei Milgrom. După cum recunoaște însuși Renato Usatîi, a fost o mare onoare pentru el – astfel și-a împlinit un vis mai vechi:

”Sunt mândru că am reușit să-mi îndeplinesc visul și să contribui la imortalizarea memoriei lui Vladimir Vîsoțki. La Bălți a fost construit un monument în cinstea sa, pe care am avut onoarea să-l finanțez”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de socializare.

El a îndemnat să păstrăm memoria și să cinstim opera lui Vîsoțki, să transmitem moștenirea sa copiilor și nepoților:

”Eu însumi sunt un mare admirator al operei sale și cred că poeziile și piesele lui Vîsoțki sunt de mare importanță pentru multe generații. Ele inspiră, învață și ajută să vedem lumea altfel. Transmiterea moștenirii sale din generație în generație este o misiune importantă pentru noi toți”, a menționat Renato Usatîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share