NASA trimite în premier o melodie hip-hop către Venus

NASA a trimis un cântec în spațiul îndepărtat. Versurile melodiei ”The Rain (Supa Dupa Fly)” a artistei hip-hop Missy Elliott au fost transmise către Venus prin intermediul rețelei DSN (Deep Space Network) a agenției. Laboratorul de Propulsie Jet al NASA din California de Sud a transmis mesajul vineri, 12 iulie, la ora 20:05 (ora României), scrie Descoperă.ro

DSN, fiind cel mai mare și mai sensibil serviciu de telecomunicații din cadrul programului SCaN (Space Communications and Navigation) al NASA, folosește o rețea de antene radio mari pentru a permite misiunilor să urmărească, să trimită comenzi și să primească date științifice de la navele spațiale care explorează Luna și mai departe. Până acum, sistemul a transmis doar o altă melodie în spațiu („Across the Universe” de The Beatles), ceea ce face ca transmiterea melodiei lui Elliott să fie o premieră atât pentru hip-hop, cât și pentru NASA.

Cântecul a călătorit aproximativ 254 de milioane de kilometri de pe Pământ până pe Venus, planeta preferată a artistei. Transmis cu viteza luminii, semnalul de radiofrecvență a ajuns pe planetă în aproape 14 minute.

Transmiterea a fost realizată de antena radio parabolică DSS-13 (Deep Space Station 13), cu un diametru de 34 de metri, situată la Goldstone Deep Space Communications Complex din apropiere de Barstow, California. Din coincidență, DSS-13 este supranumită și Venus, conform Phys.org.

Cariera muzicală a lui Elliott a început acum mai bine de 30 de ani, iar DSN comunică cu navele spațiale de peste 60 de ani. Datorită acestei rețele, muzica lui Elliott a călătorit acum mult dincolo de fanii ei de pe Pământ, ajungând pe o altă lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share