O bătrână de 84 de ani din Republica Moldova, dată dispărută acum 18 ani, a fost găsită întâmplător în Federația Rusă

O bătrână de 84 de ani din Republica Moldova, dată dispărută acum 18 ani, a fost găsită întâmplător la Sankt-Petersburg din Rusia, scrie Deschide.md

Femeia și-a pierdut vederea și nu avea acte de identitate.

Totuși, datorită la o declarație făcută de aceasta, angajații azilului, unde ea a fost plasată, au reușit să-i găsească rudele.

Potrivit portalului NevaToday, într-o zi, femeia a fost internată la spital, dar nu avea acte de identitate. Bătrâna nu putea să-și amintească nici adresa, nici numele rudelor, prezentându-se cu un nume fals. După externare din spital, ea a fost dusă în azilul ”Comunitatea Pokrovsk”, unde sunt îngrijiți persoane cu dizabilități fără loc permanent de trai.

Mai multe tentative ale angajaților azilului de a afla ceva despre rudele bătrânei au eșuat.

Totuși, într-o zi bătrâna a fost întrebată dacă obișnuia să meargă la biserică, la care ea a numit un sat, menționând că a fost enoriașă. La fel, bătrâna și-a amintit că preotul purta numele Serghii.

În cadrul verificărilor, jurnaliștii și angajații azilului au aflat că în Republica Moldova există așa o localitate, iar preotul poartă numele Serghii.

Ulterior, aceștia au luat legătura cu Mitropolia Moldovei care a transmis datele preotului.

Cel din urmă, după ce a văzut imaginile expediate, a recunoscut femeia, menționând că o cheamă Maria. Mai mult, acesta a declarat că în localitate trăiesc și rudele acesteia.

În cadrul discuțiilor cu membrii familiei, aceștia au anunțat că bătrâna a fost dată dispărută timp de 18 ani. Din cauza că nu au existat date privind traversarea frontierei, autoritățile moldovenești nu o căutau în alte țări.

Ca urmare, rudele bătrânei au expediat copiile documentelor, iar voluntarii unei mișcări care ajută la căutarea persoanelor dispărute au contactat Ambasada Republicii Moldova din Moscova. La moment se întreprind măsuri pentru perfectarea actelor, astfel încât bătrâna să poată reveni acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share