Arșița și temperaturile caniculare au dus la o cerere sporită de energie electrică pe piața internă

Temperaturile caniculare au dus la o cerere sporită de energie electrică pe piața internă. Acest fenomen a fost vizibil, în special, în orele de vârf, de la ora 20.00 la 21.00, și orele de noapte, când sunt conectate aparatele de aer condiționat pentru a răci încăperile din spațiul public. Declarații în acest sens au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul unei conferințe de presă, scrie IPN.

Acesta a îndemnat populația să consume rațional energie electrică. De exemplu, să nu pornească electrocasnicele de care nu au nevoie, precum mașina de spălat, sau să o folosească la intervale de timp mai potrivite, de exemplu, la amiază și nu seara, când consumul este mai mare.

Daniel Vodă a precizat că consumul ridicat al energiei în orele de vârf în perioada de caniculă nu va determina creșterea tarifelor. Reglementarea prețurilor, reamintesc, este efectuată de ANRE și se anunță în modul stabilit de lege.

Autoritățile fac apel către populație ca să consume rațional și resursele de apă. În următoarele zile, meteorologii prognozează că temperatura aerului va fi între +36° și +39°C. În a doua parte a săptămânii, valul de căldură se va retrage treptat. Maximele vor scădea până la +30°…+35°.

Total
0
Shares
Total
0
Share