Apă-Canal Chișinău face apel la consum responsabil al apei în contextul codului de caniculă, dar nicio problemă cu apa

Chiar dacă continuă codul roșu de caniculă, Administrația S.A. ”Apă-Canal Chișinău”, dă asigurări că la moment nu există unele riscuri privind alimentarea cu apă a municipiului Chișinău. Precizările vin în contextul în care, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod roșu de caniculă. Avertizarea, prevede temperaturi ce vor depăși +40 de grade Celsius, fiind valabilă pentru regiunile de Centru și Sud a Republicii Moldova, inclusiv municipiul Chișinău, până pe data de 17 iulie curent.

Mai mult decât atât, toate sistemele funcționează în regim normal, bine, situația fiind monitozată non-stop, iar în prezent, nivelul apei în rîul Nistru constituie 8,45-8,5 m, ceea ce permite aprovizionarea cu apă a consumatorilor din mun. Chișinău la parametri stabili și fără întrerupere.

În contextul temperaturilor caniculare, mulți utilizatori casnici sunt tentați să folosească cantități semnificative de apa de la robinet pentru irigarea culturilor agricole, a gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, fapt ce contribuie la majorarea consumului menajer de apă.

În acest sens, Administrația Furnizorului de apă face un apel către toți consumatorii să folosească rațional apa sau, după caz, să utilizeze apă pentru scopuri agricole și de grădinărit din alte surse: precum fântâni, bazine etc. Subsidiar, atragem atenția că obligaţiile contractuale ale Clienţilor noştri prevăd, că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare cu apă. Or, problemele legate de consumurile mari pot fi rezolvate mai ușor având înțelegere și sprijin din partea consumatorilor noștri.

Total
0
Shares
Total
0
Share