FOTO // Cu sprijinul ARBOM, un stadion modern va fi construit în satul Parcani

Un stadion de fotbal modern va fi construit în satul Parcani din stânga Nistrului, localitate în care locuiește una dintre cele mai mari comunități de Bulgari din Republica Moldova. Proiectul este finanțat de Guvernul Bulgariei, cu suportul Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova.

Natalia Dobrova, primarul comunei Parcani: ”Consider că acest eveniment va pune bazele unei colaborării noastre fructuoase cu Ambasada Bulgariei în Republica Moldova și ARBOM. Avem mulți tineri în localitate, iar fotbalul este unul dintre genurile de sport cele mai populare. Suntem fericiți că astăzi începe construcția noului nostru stadion.”

Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Maya Dobreva a reiterat că Guvernul de la Sofia va continua să investească în proiecte destinate comunităților bulgare, dar de care beneficiază toată lumea.

Maya Dobreva, Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova: ”Startul construcției stadionului de fotbal din satul Parcani este rezultatul unor eforturi comune între Comunitatea Bulgară din Parcani, administrația locală și ARBOM. Acest proiect este cel mai elocvent exemplu de unitate, fără bariere de ordin politic sau administrativ.”

La evenimentul de inaugurare a lucrărilor a participat și președintele Consiliului ARBOM, asociație care acordă suport la implementarea proiectului.

Plamen Milanov, președintele Consiliului ARBOM: ”Vă asigur că ARBOM va fi mereu alături de satul Parcani pentru că aici este una dintre cele mai mari comunități de bulgari din Moldova. Asta înseamnă că sunteți partenerii noștri firești și vă puteți baza pe noi! Sper că data viitoare când ne vom vedea aici, arbitrul va da fluierul de start al unui meci pe noul stadion!”

Inițiativa construcției stadionului din Parcani a venit din partea Comunității Bulgare din localitate.

Evgheni Dobrov, președintele Comunității Bulgare din satul Parcani: ”Mulțumim Republicii Bulgaria, Ministerului Afacerilor Externe de la Sofia și Ambasadei Bulgariei în Republica Moldova pentru că ne-au oferit posibilitatea de a participa în acest proiect.”

Vladimir Timofeev, deputat local: ”Sper că acest proiect este ”prima rândunică”, dar nu și ultima. Vom fi fericiți dacă, în continuare, împreună cu Guvernul Bulgariei, vom dezvolta și vom promova cultura noastră comună, cultura bulgară.”

Lucrările de amenajare a terenului sunt realizate de compania lider în acest domeniu – Geosport Group și urmează a fi finalizate în această toamnă.

Veaceslav Pîslari, director general Geosport Group: ”Mulțumim mult tuturor partenerilor și sper din toată inima că aici vor crește fotbaliști talentați, de ce nu, chiar și pentru naționala Bulgariei. Într-un ceas bun!”

Ceremonia de inaugurare a construcției terenului de fotbal din Parcani a culminat cu semnarea unei o declarații comune între ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova și liderul Comunității Bulgarilor din Parcani. Ulterior, actul simbolic ce conține detaliile de bază ale proiectului a fost introdus într-o ”capsulă a timpului”, care a fost îngropată la fundația viitorului stadion.

În satul Parcani locuiesc peste 10 000 de oameni! Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt etnici bulgari!

Total
0
Shares
Total
0
Share