Manageri din cadrul Ministerului Justiției și-au consolidat abilitățile de conducere și management prin participarea la un training specializat

Manageri de toate nivelurile din cadrul Ministerului Justiției au participat în perioada 12-13 iulie 2024 la a doua etapă a training-ului „Leadership și Management al Echipei”, realizat de Codru Vrabie, trainer și consultant internațional în materie de bună guvernare în sectorul public.

Cursul este conceput pentru a oferi cunoștințe și a dezvolta abilități esențiale în domeniul sistemelor de conducere, cu un accent pe management și leadership la toate nivelurile instituției. La această etapă a training-ului, participanții s-au familiarizat cu diverse stiluri de conducere; au fost discutate aspecte ce țin de leadership și management-ul echipei prin prisma creșterii profesionale a angajaților și asigurarea unui mediu de lucru productiv. În materie de planificare, cursanții au convenit asupra unor acțiuni comune bazate pe claritate și adecvare, motivație și abilitare. Au fost identificate stiluri de conducere și aspecte ce țin de crearea unui climat organizațional, obiective instituționale dar și metode eficiente de gestionare a timpului.

Un alt aspect discutat în cadrul instruirii a fost cel legat de management-ul proiectelor, sub aspectul aplicabilității din perspectiva normării muncii, bugetului și asigurării rezultatelor calitative. La această etapă a formării profesionale au participat șefi de direcții, secții și servicii, secretari de stat și consilieri din cadrul aparatului central al Ministerului Justiției.

Training-ul a fost organizat cu sprijinul partenerului de dezvoltare, American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share