Viktor Orban a prezentat un plan de pace liderilor UE după vizitele în Ucraina, Rusia și China

Premierul ungar Viktor Orban, după călătoriile sale în Ucraina, Rusia și China, i-a informat pe liderii UE cu privire la rezultatele ”misiunii sale de menținere a păcii” și la propunerile de ”pace” ale Budapestei. Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat ziarului pro-guvernamental maghiar Magyar Nemzet de către directorul politic al premierului Ungariei, Balazs Orban, relatează presa ucraineană, citat de Realitatea.md

În special, el a remarcat că „planul lui Orban se află acum pe biroul fiecărui lider al UE”.

Balazs Orban a spus că, din călătoriile premierului ungar la Kiev și Moscova, „a devenit clar că Ucraina și Rusia sunt foarte hotărâte să meargă în continuare la război”.

”Și fără intervenția mediatorilor externi, vom asista, din păcate, la distrugeri foarte brutale în lunile următoare”, a subliniat el.

După aceea, a spus Orban, Ungaria a început discuțiile cu potențiali mediatori: China, Turcia și Donald Trump.

”Dar europenii și actuala administrație americană sunt în favoarea continuării războiului. Prim-ministrul a scris liderilor UE despre negocieri, despre rezultatul primei faze a misiunii de menținere a păcii și despre propunerile ungare. Dacă Europa dorește pacea și vrea să aibă o voce decisivă în rezolvarea războiului și oprirea vărsării de sânge, trebuie să conceapă și să pună în aplicare acum o schimbare de direcție”, a spus directorul politic al premierului maghiar.

Balazs Orban consideră, de asemenea, că funcția de mediator al Ungariei nu ar trebui subestimată, deoarece crede că țara poate juca ”un rol serios în mediere”.

”Ungaria este un mediator capabil, după cum au arătat ultimele două săptămâni, iar sarcina noastră este acum să combinăm această nouă abordare și să încercăm să convingem statele membre ale Uniunii Europene de planul lui Viktor Orban”, a conchis el.

Serviciul juridic al Uniunii Europene a constatat anterior că discuțiile premierului ungar cu Putin contravin tratatelor UE. Potrivit presei, statele Uniunii Europene iau în considerare diferite opțiuni pentru a sancționa Ungaria în legătură cu vizita necoordonată în Rusia.

Total
0
Shares
Total
0
Share