Un soldat din Ucraina a fost împușcat în apropierea frontierei Republicii Moldova

Un soldat ucrainean de 39 de ani a fost împușcat de către un angajat al Serviciului de frontieră din Ucraina, în regiunea Odessa, în timp ce încerca să fugă spre regiunea transnistreană, informează portalul Dumskaya.net, citat de Newsmaker.md

Potrivit presei ucrainene, patru militari au reușit să evadeze de pe terenul de antrenament din regiunea Odessa și au încercat să părăsească ilegal statul ucrainean.

Mașina cu care se deplasau soldații a fost oprită de gardieni, iar bărbatul de 39 de ani a opus rezistență și a fost împușcat cu două focuri de armă. Incidentul a fost fatal pentru militar.

Potrivit secretarului de presă al Serviciului de frontieră de stat din Ucraina, Andrei Demchenko, gardianul de frontieră a recurs la arma din dotare după ce a fost atacat de fugar.

„Aseară, la 15 km de graniță cu Moldova, paznicii de frontieră au oprit o mașină în care erau patru militari dezertori. Doi dintre ei au încercat să fugă. În timpul căutării fugarilor, unul dintre aceștia a atacat garda de frontieră, ulterior a fost împușcat ”, a declarat Andrei Demchenko.

Biroul de Stat al Investigațiilor din Ucraina va cerceta circumstanțele incidentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share