FOTO // Justiția, bâtă politică a PAS împotriva politicienilor incomozi?! „Ședințele au loc practic în fiecare zi. Așa luptă ei cu opoziția, comit adevărate fărădelegi”, spune Guțul

La Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani s-a desfășurat o nouă ședință de judecată, a treia deja din această săptămână, în dosarul fabricat la comanda PAS împotriva Bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul și a reprezentantei Blocului „Victorie” Svetlana Popan. În fața instanței s-a adunat din nou un număr mare de oameni care au protestat împotriva fărădelegilor guvernării și a persecutării opoziției prin intermediul justiției.
 
Bașcanul Evghenia Guțul s-a arătat revoltată de examinarea în regim de urgență a dosarului său, care este unul vădit politic, în vreme ce țara se confruntă cu probleme grave. Ea a invocat în context omorul liderului unei grupări criminale din Turcia, care a fost executat ziua în amiaza mare pe o stradă din Chișinău.
 
„Ședințe au loc practic în fiecare zi. Așa luptă ei cu opoziția, comit adevărate fărădelegi. Asta în timp ce sunt o groază de probleme – sunt omorâți oameni în cartiere rezidențiale, în văzut tuturor. La noi un criminal care este condamnat la peste 20 de ani de închisoare în altă țară umblă pe străzile noastre timp de doi ani de zile și nimeni nu este preocupat de acest lucru”, a atras atenția Evghenia Guțul.
 
Reprezentantul partidului „Renaștere” și președintele organizației de tineret a Blocului „Victorie” Iuri Vitneanski a remarcat că se fac presiuni asupra judecătorilor să pronunțe cât mai rapid sentința în acest dosar.
 
“Ședințe au avut loc joi, vineri, luni, marți și iată că din nou e joi și din nou e ședință. Ședințele au loc practic în fiecare zi. Acest lucru demonstrează că autoritățile încearcă să forțeze evenimentele pentru a elimina un lider de opinie în prag de alegeri. Iar Evghenia Guțul este întruchiparea poziției întregului popor găgăuz”, a declarat el.
 
Iar consilierul bașcanului, Iuri Kuznețov, a menționat că prin aceste acțiuni represive guvernarea dă dovadă de lașitate.
 
„Viața este bumerang. Înțeleg că, dacă nu le convine aflarea noastră în stradă și faptul că avem altă poziție, asta demonstrează încă o dată ca a lor poziție nu este corectă și nu este democratică. Sunt vremuri grele astăzi, dar în fiecare zi demonstrăm că suntem acea echipă care se îndreaptă în direcția corectă și va obține rezultate victorioase”, a spus el.
 
La protest a participat și președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, care a remarcat că reprezentanții Blocului politic „Victorie” nu vor ceda în fața presiunilor.
 
„Astăzi în Republica Moldova este zi de doliu național. Trei ani de zile trăim într-un stat capturat. Noi am venit aici să ne susținem țara, cetățenii, să ne susținem unii pe alții. Nu vom ceda niciodată, în pofida dosarelor penale fabricate. Vom merge înainte să ne apărăm poporul și țara”, a declarat Alexei Lungu.
 
Fostul primar al Orheiului, membrul blocului „Victorie” Pavel Verejanu, a reiterat importanța unității oamenilor pentru declanșarea schimbării.
 
„Cât timp suntem uniți, suntem de neînvins. Pentru că noi luptăm pentru viitorul nostru, al țării noastre. Luptăm pentru tineretul nostru, luptăm ca în țara noastră să nu fie dictatură, să fie prosperitate și să avem relații de prietenie cu toate țările care ne înconjoară, să nu ne implicăm în jocurile geopolitice ale altor țări”, a spus el.
 
La rândul său, președintele de onoare al partidului „ȘOR”, Valeri Klimenco, a subliniat impactul distructiv al politicii PAS asupra țării noastre.
 
„Trebuie să înțelegem că tot ce se face astăzi în țara noastră, cu implicarea Occidentului, este o răfuială cu marea putere Rusia, iar penele sar din moldoveni. Sandu va intra în istorie ca cel mai înverșunat și cinic dușman al poporului moldovenesc”, a declarat Valeri Klimenco.
Participanții la protest au menționat că li se îngrădesc drepturile fundamentale, iar fiecare participare la protestele în susținerea reprezentanților blocului „Victorie” este însoțită de diverse impedimente și provocări.
 

„Evghenia Guțul a făcut într-un an pentru Găgăuzia enorm de mult, dar cei din PAS nu-i dau voie să lucreze. Această guvernare nu permite construcția GăgăuziyaLand, deși noi cu toții ne dorim deschiderea acestui parc. PAS, ia mâinile de pe Găgăuzia!”, a exclamat o locuitoare a orașului Ceadîr Lunga.
 
„Autoritățile de la Chișinău nu ne permit nici măcar să venim la Chișinău. Am fost nevoiți să facem un cerc, să înconjurăm, ca să putem ajunge la protest. Nu putem merge nici peste hotare, pentru că la întoarcere suntem percheziționați. Așa ceva nu mai poate fi tolerat”, a spus o altă participantă la protest.
 
„Este judecată nu Evghenia Guțul, ci întreg poporul găgăuz pentru că are o opinie diferită de cea a autorităților din Chișinău. PAS încearcă să ne închidă gura, dar nu va reuși”, a spus un tânăr participant la miting.
 
Menționăm că anterior avocații Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan au cerut ca dosarul în care figurează cele două reprezentante ale Blocului „Victorie” să fie comasat cu dosarul deputatului Marina Tauber. Dar judecătorii au respins solicitarea apărătorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share