VIDEO // Reacția lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, la omorul din Chișinău: Moldova are nevoie de dictatura ordinii!

Republica Moldova are nevoie de dictatura ordinii ca oamenii să fie siguri că sunt protejați. Astfel a reacționat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, la omorul de astăzi din sectorul Rîșcani al capitalei.

„Astăzi, țara noastră are nevoie de dictatura ordinii. Ca oamenii să cunoască că au unde căuta protecție și să înțeleagă că sunt protejați, iar cineva trebuie să răspundă pentru erori. Începând cu un simplu lăcătuș și până la orice ministru din Guvern, trebuie să existe dictatura ordinii! Este singura soluție pentru a schimba real în bine situația din țară”, a declarat Usatîi.

El a reproșat instituțiilor de forță că nu au întreprins măsuri pentru a preveni și a evita această situație.

„Serviciile speciale în orice țară lucrează pentru a preveni orice crimă, dar mai ales asemenea crime cum a fost asta de azi. Cum s-a întâmplat că acest lider al grupării criminale organizate este în libertate la noi, în Republica Moldova? /…/ O altă întrebare – dar serviciile operative, și anume SIS și MAI, de ce nu au asigurat filajul fizic al persoanei respective? Tovarăși din SIS, pentru voi acest obiect nu a prezentat interes? El trebuia să fie urmărit non-stop, pentru că reprezenta pericol direct la adresa securității naționale a statului nostru”, a spus Renato Usatîi.

El a reiterat faptul că camerele de supraveghere de pe drumuri trebuie folosite nu pentru a împărți amenzi șoferilor la stânga și la dreapta, ci pentru a proteja cu adevărat securitatea populației.

Președintele Partidului Nostru a declarat că mai multe instituții de forță s-au discreditat în ultimii ani și că acestea, în special CNA și SIS, trebuie reformate.

„Ce e la noi cu Poliția de Frontieră, s-a văzut după atacul terorist din Aeroportul Internațional Chișinău, când acum un an au fost împușcați doi ofițeri. Despre Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ținem minte că două persoane nu au putut fi salvați din zăpadă și au murit. Astăzi a primit o palmă și IGP. Au rămas deocamdată neatinși cei de la Inspectoratul General al Carabinierilor”, a menționat politicianul.

„Este nevoie de o restructurare reală și, cel mai important, în structurile de forță trebuie să fie lideri din cadrul sistemului, dar nu civili, care nu pot face diferența dintre lucru operativ și mașina de poliție”, a conchis Usatîi.

Potrivit lui, crima de astăzi „arată infractorilor din diferite țări că în Moldova se poate face orice”.

Astăzi, în proximitatea unei terase o persoană, cu fața acoperită, deplasându-se cu o trotinetă electrică, cu un pistol a împușcat un bărbat, cetățean turc, care a decedat imediat. Bărbatul ucis făcea parte dintr-o grupare criminală internațională. Până la acest moment, făptuitorul nu a fost găsi de oamenii legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share