Echipa PAMU Dubăsarii Vechi, agresată în timpul acordării ajutorului medical: „Traumă cranio-cerebrală închisă. Comoție cerebrală. Fractură a oaselor nazale”

La data de 08.07.2024, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la Serviciul 112, la ora 16:16, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta aproximativă de 40 ani, pe motivul “inconștient în stradă”.

La locul solicitării, echipa PAMU Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița a constatat că bărbatul era în stare de ebrietate. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față.

Echipa AMU a solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului. Menționăm faptul că felcerul echipei AMU a avut nevoie de îngrijiri medicale. Femeia a fost transportată la IMSP IMU și internată în spital cu „Traumă cranio-cerebrală închisă. Comoție cerebrală. Fractura oaselor nazale”.

Ultragierea lucrătorilor medicali – jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, cât și alte acțiuni (inacțiuni) care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.

“Astfel de acțiuni, ce expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor, manifestate prin atentarea la onoarea, demnitatea, integritatea psihică şi fizică, acțiuni huliganice sau vătămări corporale, constituie situații alarmante pentru o societate și vor fi întotdeauna condamnate de conducerea IMSP CNAMUP.

În acest sens, IMSP CNAMUP blamează orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața”, mai scrie în comunicatul CNAMUP.

Total
0
Shares
Total
0
Share