La un pas de tragedie! O tânără aflată în stare de inconștiență la volanul automobilului, care staționa în preajma unei clădiri, a fost salvată de echipa SAMU Rîșcani, Chișinău

Cazurile de resuscitare cu succes sunt momentele deosebit de importante și emoționante atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Rîșcani, mun. Chișinău a fost solicitată la o astfel de situație.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 6 iulie 2024 în comuna Tohatin. La ora 15:07, un trecător a solicitat intervenția ambulanței pentru o tânără în stare inconștientă la volanul automobilului, care staționa în preajma unei clădiri.

Echipa AMU a ajuns la locul solicitării în 12 minute și a preluat pacienta de 39 ani în stare critică. În timpul examinării în autoambulanță, brusc s-a instalat stopul cardio-respirator. Imediat membrii echipei SAMU Rîșcani au inițiat manevrele de rescuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes în 7 minute.

Pacienta a fost transportată cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmisă în Zona Roșie specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Pentru echipele AMU implicate în resuscitare, fiecare caz de succes reprezintă o realizare semnificativă și o confirmare a eforturilor comune depuse pentru salvarea vieților. Aceste momente speciale aduc o satisfacție enormă și o atestare a calității formării profesionale și a echipamentului medical din dotare.

Echipa SAMU Rîșcani, mun. Chișinău, care a intervenit:
– Medic de urgență – Viorica Petcova
– Asistent medical – Vadim Grușac
– Infirmier – Vasile Stăvilă
– Șofer autoambulanță – Igor Balan.

„Viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte!” -Soren Kirkegaard

Total
0
Shares
Total
0
Share