Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Moscova

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sosit la Moscova, informează agențiile de presă, citându-l pe purtătorul său de cuvânt, Bertalan Havasi, scrie BBC.

Recent, pe 2 iulie, Viktor Orban s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, iar Financial Times a relatat că după această întâlnire, premierul ungar ar putea vizita Rusia. În cadrul întâlnirii de la Kiev, Orban i-a propus lui Zelenski să declare un armistițiu pentru a începe negocieri de pace cu Vladimir Putin, însă propunerea a fost respinsă de Kiev.

La 1 iulie, Ungaria a preluat pentru șase luni președinția Consiliului Uniunii Europene. Cu toate acestea, Orban, în vizita sa la Moscova, nu reprezintă Uniunea Europeană „în niciun fel” și nu este autorizat să poarte negocieri cu autoritățile ruse pe tema Ucrainei, a subliniat șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Ungaria s-a opus în mod constant ajutorului acordat Ucrainei în cadrul Uniunii Europene și a încercat să blocheze inițierea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share