ANSA a depistat mai multe nereguli în urma verificărilor taberelor de vară din Moldova

În perioada lunilor mai-iunie 2024, inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au realizat controale pentru verificarea nivelului de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2024, în conformitate cu pct.10 din Hotărâre Guvernului Nr. 295 din 24-04-2024 cu privire la organizarea odihnei copiilor și adolescenților în sezonul estival 2024 și în baza Ordinului directorului general ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nr.320 din 22.05.2024 privind nivelul de pregătire a taberelor de odihnă și întremare a copiilor și adolescenților pentru sezonul estival 2024.

În rezultatul controalelor efectuate s-au depistate următoarele neconformități:

  • lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile;
  • lipsa ordinului privind stabilirea comisiei de triere;
  • meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică;
  • lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare;
  • lipsa carnetelor medicale pentru personalul angajat din blocul alimentar, dar și a cursului de instruire în materie de igienă pentru aceștia, etc.

Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților.

Astfel, în perioada lunilor iunie-august 2024 pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 79 de tabere dintre care: 33 staționare şi 46 cu sejur de zi.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va monitoriza, și în continuare, nivelul de corespundere a taberelor de odihnă și de întremare a copiilor și adolescenților pentru sezonul estival 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share