Ministrul Apelor din India a intrat în grevă din cauza deficitului de apă potabilă

Valurile de căldură au agravat deficitul de apă în India. Cererea creşte în ferme, birouri şi case. Ministrul Apelor din New Delhi, Atishi Marlena, a intrat în greva foamei pe termen nelimitat pentru a cere mai multă apă potabilă în capitală, scrie Agerpres.ro

ATISHI MARLENA, Ministrul Apelor din New Delhi: „Există 2,8 milioane de oameni în oraş care tânjesc după doar o picătură de apă.”

Totodată, debitul râului Yamuna, care traversează New Delhi, scade în timpul lunilor secetoase de vară, iar deficetele de apă duc la proteste și la apeluri pentru o gestionare mai bună a acesteia. „Criza apei în Delhi este o criză pe tot parcursul anului, deoarece temperaturile extreme nu vor dispărea.”, a declarat ecologistul Vimlendu Jha.

VIMLENDU JHA, ecologist: „Criza apei în Delhi este o criză pe tot parcursul anului, deoarece temperaturile extreme nu vor dispărea.”, a declarat ecologistul Vimlendu Jha.Astfel, Guvernul din capitală lucrează la planuri de îmbunătăţire a nivelului pânzei freatice prin revitalizarea lacurilor şi stocarea surplusului de apă din Yamuna în timpul ploilor musonice sezoniere, însă oficialii sunt de părere că deficitul din perioada verii este dificil de rezolvat doar prin aceste măsuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share