Apple riscă o amendă de zeci de miliarde de dolari din partea UE pentru încălcarea Legii piețelor digitale

Comisia Europeană se pregăteşte de ani de zile să îşi exercite întreaga autoritate a noii sale Legi privind pieţele digitale împotriva Big Tech. Normele de referinţă au fost concepute pentru a ajuta întreprinderile nou-înfiinţate, obligându-i pe puternicii ”gardieni online” – dintre care majoritatea sunt companii americane – să îşi deschidă afacerile către concurenţă, scrie Bani.md

Grupurile tehnologice au trebuit să se conformeze legii începând cu luna martie a acestui an.

Autorităţile de reglementare de la Bruxelles sunt îngrijorate de restricţiile pe care Apple le impune asupra capacităţii dezvoltatorilor de a-şi „orienta liber clienţii”, direcţionându-i către promoţii din afara App Store.

Thierry Breton, comisarul UE pentru piaţa internă, a declarat: „Noul slogan al Apple ar trebui să fie „acţionează diferit”. Astăzi luăm măsuri suplimentare pentru a ne asigura că Apple respectă normele DMA”.

Dacă va fi găsit vinovat, producătorul iPhone riscă o sancţiune de până la 10% din veniturile sale anuale globale, ceea ce înseamnă că orice amendă s-ar putea ridica la zeci de miliarde de dolari. Amenzile pot creşte până la 20 % în cazul în care infracţiunea se repetă, a declarat UE. Apple a declarat că este ”încrezătoare” în conformitatea sa.

Total
0
Shares
Total
0
Share