România și SUA și-au reconfirmat sprijinul pentru Moldova

România și Statele Unite ale Americii și-au exprimat interesul pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova și a partenerilor din regiunea Mării Negre. Despre aceasta a discutat ministrul de externe de la București cu administratoarea USAID, Samantha Power. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României, șefa diplomației de la București a efectuat o vizită în SUA, unde a avut întrevederi cu mai mulți oficiali, scrie Radio Moldova.

„Ministrul Odobescu a apreciat activitatea susținută și rolul important al USAID în sprijinirea Republicii Moldova. În context, oficialul român a ilustrat necesitatea continuării acordării de asistență pentru menținerea și consolidarea rezilienței și a capacităților statului vecin în gestionarea amenințărilor în domeniile energetic și al infrastructurii critice, precum și în consolidarea capacităților de combatere a dezinformării și a amenințărilor cibernetice, cu sublinierea caracterului corelat al acțiunilor și obiectivelor României, UE și SUA în acest cadru”, se menționează în comunicatul MAE.

De asemenea, în cadrul întâlnirii bilaterale cu directorul senior pentru Europa în cadrul Consiliului Securității Naționale, Michael Carpenter, au fost abordate teme de interes pentru agenda bilaterală economică și de securitate România – SUA, precum evoluțiile în plan regional, inclusiv în contextul pregătirii viitorului Summit NATO de la Washington.

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat importanța evoluțiilor din regiunea Mării Negre pentru mediul euro-atlantic, evidențiind necesitatea unei acțiuni susținute, coordonate și coezive pentru susținerea ordinii internaționale bazate pe norme. Aceasta a declarat că modul de gestionare a provocărilor din această zonă ar putea deveni un model pentru alte regiuni.

Total
0
Shares
Total
0
Share